Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2012

Paul Ryan: Η επιλογή που μπορεί να κάνει τη διαφορά;Του Γιώργου Ρόζενμπεργκ

Με το χρόνο να κυλάει και τις αμερικανικές εκλογές να πλησιάζουν, ο μοναδικός πλέον υποψήφιος για το χρίσμα των ρεπουμπλικάνων για την προεδρία κυβερνήτης Mitt Romney ολοκληρώνει το επιτελείο του με την επιλογή του νεαρού  Paul Ryan ως υποψήφιου αντιπρόεδρου. Ο Paul Ryan γεννημένος στο Janesville του Wisconsin είναι ένας νέος  μεν άλλα έμπειρος πολιτικός που υπηρετεί ως μέλος της Bουλής των Aντιπροσώπων, καθώς και ως πρόεδρος της επιτροπής της βουλής για την διαχείριση του κρατικού προϋπολογισμού.
‘Ένα από τα δυνατά σημεία του P.Ryan,  γνωστού για την φιλελεύθερη δεξιά ιδεολογία του,  είναι οι συγκεκριμένες προτάσεις του: προτάσεις αξιόλογες που μπορεί όμως να δημιουργήσουν και αντιπαραθέσεις, καθώς και να δυσκολέψουν τη θέση του M.Romney, αν δεν είναι διατεθειμένος να τις υποστηρίξει με σθένος.  

Τελευταία ο Ryan πρότεινε  ένα νομοσχέδιο στο Aμερικανικό Koνγκρέσο για την διαχείριση του προϋπολογισμού/budget γνωστή και ως Ryan budget, ή επίσημα “path to prosperity(http://budget.house.gov/uploadedfiles/pathtoprosperityfy2012.pdf). To προτεινόμενο πρόγραμμα περιλαμβάνει κατάργηση του Obamacare, αλλαγή του Medicare και πολλές άλλες περικοπές και μέτρα, που πλήττουν την κοινωνική ασφάλιση και την άμυνα, αλλά ελαφρύνουν τα βάρη των φορολογουμένων. Τελικά το νομοσχέδιο παρότι ψηφίστηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων δεν ψηφίστηκε στην Γερουσία. 
Παρ’όλα αυτά, η επιλογή του Paul Ryan ως υποψήφιου Aντιπροέδρου εισάγει στην αμερικανική προεκλογική εκστρατεία μία σοβαρή προσέγγιση στηριγμένη σε επιχειρήματα.  Το αν αυτό θα αποτελέσει προτέρημα για τον Romney μένει να αποδειχθεί. Ούτως ή άλλως η νίκη ή όχι του Mitt Romney στις εκλογές αποτελεί εκτός των άλλων και θέμα τύχης, λόγω μιας μεγάλης μερίδας αναποφάσιστων αμερικανών, κάτι που συμβαίνει στις περισσότερες αμερικανικές εκλογές .5 σχόλια:

 1. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2220420 vote for obama

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Πρώτα από όλα ο καθένας έχει τι δική του άποψη για το κάθε θέμα και μπορεί να την εκφράσει ελεύθερα χωρίς να δέχεται υβριστικούς χαρακτηρισμούς οι οποίοι οδηγούν στη λογοκρισία. Δεύτερον εγώ όπως και ο περισσότερος αμερικάνικος λαός υποστηρίζω τον ομπάμα και όχι τον romney ο οποίος δαπάνησε δισεκατομμύρια για να ηγηθεί του κόμματος του. Δηλαδή κατα τη περίοδο των προεδρικών εκλογών ή άμα γίνει πρόεδρος ποσα θα δαπανίσει??? Τέλος απαιτώ να διαγραφεί το 2ο σχόλιο το όποιο είχε καθαρά υβριστρικα σχόλια, άλλωστε από ότι ξέρω στο blog λέει ότι απαγορεύονται υβριστική χαρακτηρισμοί... Να επιληφθεί του θέματος ο αρθρογράφος γιώργος ροζενμπέργκ ή καποιος άλλος αρμόδιος του blog

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Γιατι ο τιτλος ειναι ''ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ οριζοντες'' και εχει την φωτογραφια της βουλης?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ΓΙ'ΑΥΤΟ ΑΠΟΡΗΣΑ ΚΙ ΕΓΩ

  ΑπάντησηΔιαγραφή