Κυριακή, 19 Αυγούστου 2012

Four more beers for Obama!


Του αναγνώστη Καρχαρία Καρχαρία

Προχθές ο Barack Obama βρέθηκε στην περιοχή της Αϊοβα, με αφορμή την προεκλογική του περίοδο ενόψει των προεδρικών εκλογών, για να μιλήσει για την αιολική ενέργεια, το πρόβλημα της ξηρασίας στην περιοχή και την φορολογία της μεσαίας τάξης, ενώ δε δίστασε να αναφερθεί στη λαχτάρα του για τις μπύρες.
Αρχικά σε ένα τοπικό καφενείο μίλησε στους θαμώνες για τον μηχανισμό ζυθοποιίας που έχει δημιουργήσει στον λευκό οίκο. Έπειτα κέρασε σε ένα τοπικό πανηγύρι τους παρευρισκόμενους με ένα ποτήρι μπύρα υπό το ζητωκραυγασμό του πλήθους που τον επιδοκίμασε φωνάζοντας “four more beers” (for more years) συνδέοντας τη φράση με την επερχόμενη νίκη του obama στις εκλογές.

Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ το προβάδισμα του obama έναντι του Ramney διευρύνεται, καθιστώντας τον έργο του αντιπάλου του στις επερχόμενες εκλογές ακόμα πιο δύσκολο. Σύμφωνα μάλιστα με τελευταία δημοσκόπηση ο Μπαράκ Ομπάμα συγκεντρώνει ποσοστό 49% έναντι 42% του Μιτ Ρόμνεϊ ενώ το 46% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο Ομπάμα είναι ισχυρότερος σε ό,τι αφορά την απασχόληση και την οικονομία (46%) από ό,τι ο Ρόμνεϊ (44%). Το ίδιο ισχύει και για τα φορολογικά θέματα (Ομπάμα 49%, Ρόμνεϊ 38%).
Από την μία πλευρά ο πιο συντηρητικός ramney επικαλείται τις αξίες της οικογένειας, της πίστης της εργασίας για να συλλέξει ψήφους, ενώ από την άλλη πλευρά ο πιο φιλελεύθερος obama εστιάζει στο μέσο αμερικάνο εργαζόμενο και στις δυσκολίες τις οποίες και ο ίδιος αντιμετώπισε στη ζωή του, πχ απουσία πατέρα, οικονομικά προβλήματα και άλλα.
Συνοψίζοντας είναι φανερό ότι ο obama εστιάζει στο μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού για αυτό άλλωστε και δε θα αποτελεί εκπλήξει η νίκη του στις προεδρικές εκλογές.


1 σχόλιο: