Παρασκευή, 3 Αυγούστου 2012

Όταν ο Λοβέρδος θα γίνει Καπετάν Ανδρέας

Το ΠΑΣΟΚ έχει τελειώσει είναι γεγονός. Αν κάποιος είχε αμφιβολίες περί τούτου πλέον μπορεί να είναι βέβαιος βλέποντας τον κύριο Βενιζέλο να εκπονεί την πολύφερνη ανασύσταση η οποία με την μορφή διάλυσης που έχει πάρει απωθεί και τον πλέον σκληροπυρηνικό Πασοκο και την πολιτική συμπολιτευόμενης αντιπολίτευσης που ακολουθεί η οποία στα σίγουρα δεν ελκύει τον αναποφάσιστο καθώς η μετριοπάθεια και οι μεσοβέζικες λύσεις δεν έπεισαν ποτέ κανένα.


Το όλο αυτό κλίμα αποσύνθεσης του κουφαριού του άλλοτε κραταιού κινίματος αποτυπώθηκε τις προάλλες με την τριχοτόμηση του ΠΑΣΟΚ άλλα έλεγαν οι βουλευτές, άλλα οι έξι και άλλα το σκληρό προεδρικό επιτελείο. Μάλιστα όποιοι γνωρίζουν το ποιον του κυρίου Λοβέρδου θα κατάλαβαν ότι την ίδια πεποίθηση περί διάλυσης έχει και αυτό ήταν το πρώτο βήμα προς την αναβάθμιση του σε καπετάνιο, όχι του γιγαντιαίου σαπιοκάραβου που λέγεται ΠΑΣΟΚ αλλα της δικιάς του έστω και μικρής μεν καινούριας και καλοδιατηρημένης δε σκούνας.

Εκτιμώ ότι Καπετάν Ανδρέας θα εξωθήσει τον κύριο Μπένι στα άκρα και, αν και αρχικά είχε στο μυαλό του να υποκινήσει ανταρσία τώρα θα προτιμήσει να αναγκάσει τον καπετάνιο να τον πετάξει στην θάλασσα. Φυσικά αυτό θα πρέπει να γίνει την κατάλληλη στιγμή ώστε να τον ακολουθήσει και το πλήρωμα που θα χρειαστει για το δικό του σκάφος. Μέχρι στιγμής νομίζω έχει ήδη τέσσερα άτομα που τον φωνάζουν ήδη καπετάνιο την υποπλοίαρχο Αννούλα, τον τιμονιέρη τον Μιχάλη τον καλήφωνο καμαρότο Αηδόνη και τον αρχι-μούτσο Φλωρίδη.

Οι κινήσεις σχεδιασμού έχουν αρχίσει, οι συζητήσεις στρατηγικής πιθανολογώ ότι λαμβάνουν χώρα στην νέο-ανακαλυφθείσα "γιάφκα", ο λόγος για το διαμέρισμα του κυρίου Φλωρίδη που βρίσκεται κατω απο αυτό στο οποίο διαμένει και ενοικιάζεται από τον Καπετάν Ανδρέα .

Το πλάνο έχει ως εξής: Ο κύριος Χρυσοχοϊδης από ότι φαίνεται έχει αναλάβει να δημιουργήσει βαρύ κλίμα διχασμού στην κοινοβουλευτική ομάδα έτσι ώστε να εξαλείψει τους μετριοπαθείς και να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους ναύτες για το νέο σκάφος,η κυρία Διαμαντοπούλου μη όντας πλέον στην βουλή έχει όσο χρόνο θέλει για να συγκεντρώσει τους λεγόμενους εκσυχρονιστές (πχ Ραγκούσης) και να κάνει επαφές με δημοσιογράφους και ΜΜΕ, τέλος ο Καπετάν Ανδρέας κάνει αλλεπάλληλες συναντήσεις με πολιτικά στελέχη νυν και πρώην βουλευτές ανιχνεύοντας τις διαθέσεις τους, την άποψη τους για τον νέο Πρόεδρο και φυσικά την διάθεση τους για αλλαγές ...

Όπως φαίνεται μάλιστα στο σχέδιο πέραν του προσεταιρισμού των εκσυχρονιστών εντάσσεστε και η προσπάθεια να δοθεί ελπίδα και ένας νέος ηγέτης στα Παπανδρεϊκά στελέχη, που επιχειρείτε να ενσαρκωθεί στο πρόσωπο του κυρίου Λοβέρδου με αυτόν τον τρόπο ο Καπετάν Ανδρέας θα προσπαθήσει να προσεταιριστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πρώην Πασοκικού πληθυσμού που μετά την απόσυρση Παπανδρέου έχουν μείνει χωρίς ποιμένα.

Εν ολίγοις ο κύριος Λοβέρδος προσβλέπει σε ένα κόμμα περίπου του 6% με προοπτικές διόγκωσης, και δεδομένου του κλίματος που επικρατεί στις τάξεις του κινήματος μου φαίνεται ότι δεν θα αργήσει ο καιρός που ο Κύριος Λοβέρδος θα φωνάζει "είμαστε έτοιμοι ; " και θα έχει πλήρωμα που θα αποκρίνεται "μάλιστα Καπετάνιε" ....

2 σχόλια:

  1. Ο σκληροπυρηνικός ΠΑΣΟΚΟΣ3 Αυγούστου 2012 - 1:01 μ.μ.

    Ο σκληρός πυρήνας του ΠΑΣΟΚ δεν ήταν ποτέ τα πρωτοκλασσάτα στελέχη του, αλλά ο λαός του!Κρίσεις τέτοιου είδους έχουν περάσει όλα τα άλλοτε κραταιά σοσιάλ-δημοκρατικά κόμματα. Κρίσεις που κράτησαν χρόνια (Βλ. γαλλικό) ή και κρατούν ακόμη (Βλ. SPD) χωρίς να είναι ορατή η διέξοδος και το πρόσωπο του ηγέτη που θα οδηγήσει. Συνεπώς, έχουν να δούν τα μτάκια μας, ακόμη στο ΠΑΣΟΚ, πολλά! Υπομονή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το ΠΑΣΟΚ τελειωσε οριστικα, αν ειναι να προκυψει κατι, ας προκυψει ενας φορεας εκσυγχρονισμου. Οι αργομισθοι, οι κομματικοι, οι βολεμενοι, οι καρεκλοκενταυροι, οι ΠΑΣΟΚοι της κομματικης νομενκλατουρας καλα θα κανουν να χαθουν στα βαθη της ιστοριας. Δεν θα μας λειψουν καθολου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή