Σάββατο, 7 Ιουλίου 2012

Τα άστοχα της Εθνικής συνδιάσκεψης ...

Εχτές με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησα την εναρκτήρια ομιλία του κυρίου Βενιζέλου στην εθνική συνδιάσκεψη και ομολογώ ότι πολλές φορές έπιασα τον εαυτό μου να  χαμογελάει αμυδρά ή να έχει μία έντονη τάση προς καυστικά σχόλια για την οργάνωση του χώρου η ακόμα και για την ίδια την ομιλία...


Ας αρχίσω με τα τραγελαφικά της οργάνωσης,δεν θα αναφερθώ στα εξαίσια αυτά μπλουζάκια που μονοπώλησαν το παραπολιτικό ενδιαφέρον τον τελευταίο καιρό και προσέλκυσαν τόνους ειρωνικά σχόλια, αλλά θα επικεντρωθώ σε πιο ουσιαστικά θέματα. Πρώτα από όλα θα αναφερθώ στην χωρητικότητα της αίθουσας που όπως πληροφορήθηκα ήταν 1500 άτομα έτσι ώστε να μην φανούν στους τηλεοπτικούς φακούς τα κενά ...

Έπειτα,θα ήθελα να κάνω μία μνεία στο τραγελαφικό γεγονός ότι κορυφαία στελέχη κάθισαν πίσω πίσω και χώθηκαν στον κόσμο για να μην αποθανατιστούν από τις τηλεοπτικές κάμερες.

Ταυτόχρονα ήρθαν στο μυαλό μου περασμένα μεγαλεία όχι και τόσο παλιών εποχών, αντίθετα αρκετά κοντινών, αναφέρομαι στην συνδιάσκεψη που έγινε κατά την αλλαγή ηγεσίας όπου ακόμα και τον υπό  καθαίρεση πρόεδρο Γ. Παπανδρέου σύσσωμο το εθνικό συμβούλιο σηκώθηκε να τον χειροκροτήσει. Τώρα που τέτοια τύχη ; Οι μισοί σηκώθηκαν και ο Ευάγγελος χαμογέλαγε και χαιρετούσε ευτυχισμένος.

Θα συνεχίσω με τις αστοχίες του κυρίου Βενιζέλου όσον αφορά την ομιλία του... Υπήρξε ένα σημείο στο οποίο δεν ήξερα αν ήθελα να γελάσω ή να κλάψω, μαντεύετε ποιο είναι ; Όταν είπε την φράση "Δεν μιλάω συχνά για τον εαυτό μου" ... Ε όχι δα κύριε πρόεδρε που δεν μιλάτε για τον εαυτό σας με συγχωρείτε αλλά ας ανατρέξουμε λίγο στις προεκλογικές σας ομιλίες όπου πλέκατε το ενός πατριώτη που ανέλαβε το πολιτικό κόστος του υπουργείου οικονομικών δίχως δεύτερη σκέψη δηλαδή το δικό σας ...Δεν κρίνω το αν αυτή η τακτική ήταν συνετή ή πετυχημένη αλλά ήταν πραγματικότητα πράγμα που δημιουργεί συναισθήματα θυμηδίας σε όποιον σας ακούει να τονίζετε την μετριοπάθεια σας ...

Τέλος, θα ήθελα να τονίσω ότι πλέον είναι κοινό μυστικό στις πασοκικές τάξεις ότι Βενιζελικά στελέχη  υπέσκαψαν την κυβέρνηση Παπανδρέου και την ενότητα του ΠΑΣΟΚ άρα είναι επιεικώς οξύμωρα και κάποιος ακραίος θα μπορούσε να χαρακτηρίσει αστεία όσα εχτές είπε ο κ.Βενιζέλος περί στελεχών που διχάζουν την παράταξη και υπονομεύουν με τις αντιθέσεις τους την θεϊκή εξουσία του.1 σχόλιο:

 1. Νικόλαος Μπατάκης7 Ιουλίου 2012 - 7:55 μ.μ.

  Καταρχάς καλησπέρα σύντροφε.
  Ο κ. Βενιζέλος δεν ξέρω αν ανέφερε την λέξη, δεν τον παρακολουθώ.
  Ο κ. Βενιζέλος είναι αλαζονικός και ξερόλας και αντιλαμβάνεται την δημοκρατία του εγώ.
  Διάβασε το SMS που έστειλε « Σε καλώ αύριο Παρασκευή στις 11………….».
  Εγώ λοιπόν που έχω μια πορεία στο κίνημα αρνούμαι ένα απολιτικό πρόσωπο να του δώσω κύρος με την παρουσία μου.
  Ο κ. Βενιζέλος είναι αγράμματος επιστημονικά ( η πορεία του στο πανεπιστήμιο και το νομοθετικό του έργο είναι αρνητικό) σαγηνεύει τον ακροατή με τον λόγο, αν τον προσέξεις όμως καλύτερα, θα καταλάβεις ότι δεν έχει ροή, δηλαδή αρχή μέση και τέλος.
  Ο συναισθηματικός και πνευματικός του δείκτης είναι κάτω της μέσης γραμμής .
  Είναι πολιτικά αγράμματος παρά την προώθηση που είχε από τον Αντρέα.
  Αυτό φαίνεται από την πορεία που πάει να δώσει στο κόμμα, δηλαδή ένα χυλό με άγνωστές ιδεολογικές, πολιτικές, οργανωτικές αναφορές, ξεκομμένος από τον εργαζόμενο και τον μη προνομιούχο Έλληνα.
  Δυστυχώς μετέτρεψε την δημοκρατική παράταξη σε κλαμπ καρεκλοκένταυρων, αποστεωμένο από πολιτικές αρχές, δεκανίκι της συντηρητικής παράταξης.

  ΑπάντησηΔιαγραφή