Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Μπρος Γκρεμός και Πίσω Ρέμα...Ελπίζω να μου συγχωρήσετε την παρατεταμένη αυτή σιωπή αλλά, τον τελευταίο καιρό ήμουν χαμένος στην καλοκαιρινή ραστώνη  και δεν είχα την δυνατότητα να γράψω. Έχθές όμως επανήλθα στην ελληνική πραγματικότητα και ξέφυγα από την πολιτική απομόνωση των διακοπών.

Για να είμαι ειλικρινής δεν ενθουσιαστικά με την τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα καθώς η καλοκαιρινή αδράνεια φαίνεται πως δεν έχει αφήσει ανεπηρέαστη και την ελληνική πολιτική σκηνή όπου το πλέον προσφιλές άθλημα των πολιτικών μας είναι να βαράνε μύγες, στερώντας από εμάς τους πολίτες τους βαρυσήμαντους λόγους, τις επιτυχίες και τις γκάφες τους. Το μόνο πράγμα που φαίνεται να έχει ενδιαφέρον είναι το πια θα είναι η συμπεριφορά του κ. Κουβέλη απέναντι στην νέα κατάπως φαίνεται φοροεισπρακτική λαίλαπα.


Ο κύριος Κουβέλης θα πρέπει να αντιμετωπίσει μερικά εξαιρετικά δύσκολα ερωτήματα, που θα προέρχονται τόσο και την κοινωνία όσο και το εσωτερικό του κόμματος του.

Το πρώτο ερώτημα θα είναι το εξής και πιθανότατα θα είναι πηγαίο σε κάθε έλληνα πολίτη : « Κυρ πρόεδρε προεκλογικά μας μιλούσατε για σταδιακή απαγκίστρωση και ανάπτυξη, τώρα η κυβέρνηση που στηρίζετε μας δένει γερά στην ατμομηχανή του Μνημονίου και μας λέει ότι ανάπτυξη γιοκ ! μας είπατε ψέματα;»

Το δεύτερο θα έχει αντίκρισμα στην κοινωνία άλλα λογικά θα έχει εσωκομματική προέλευση « Είναι δυνατόν να ψηφίσουμε μέτρα τόσο αντιλαϊκά ; Χώρια ότι θα χάσουμε την ιδεολογική μας ταυτότητα και το μόνο που θα μας προσφέρει κομματικά θα είναι πολιτικό κόστος, είναι πασιφανές ότι δεν θα φέρουν οριστική λύση ώστε να έχουμε κάποια δικαιολογία για να πούμε ναι. Αντίθετα θα μας προσφέρουν έναν αργό μεν επώδυνο δε θάνατο αφού θα βυθίσουν την ελληνική οικονομία σε ακόμη μεγαλύτερη ύφεση.»

Το τρίτο ίσως να είναι ένα ερώτημα που ταλανίζει ήδη τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ και μάλλον του το θέτει η κοινή λογική : « Προεκλογικά έλεγα ότι δεν θα γίνω αριστερό άλλοθι για μία δεξιά κυβέρνηση, μάλιστα αυτός ήταν και εν πολύς ο λόγος που δεν σχηματιστικέ κυβέρνηση μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου , τώρα που όλα δείχνουν ότι έρχεται μια νέα φιλελεύθερη καταιγίδα εγώ τι θα κάνω; θα δώσω παράταση ζωής στην χωρά και θα γίνω ένα δεύτερο μικρότερο ΠΑΣΟΚ έχοντας πάντα στο μυαλό την προοπτική να απορροφηθώ από αυτό ιδιαίτερα μετά την εθνική του συνδιάσκεψη όπου μοιραστήκαμε τα συντροφικά μας συναισθήματα  ή θα ρίξω μια στην χώρα να την στείλω στον εξ’από δω μια ώρα νωρίτερα;»

Αυτά είναι τα ερωτήματα που λογικά βασανίζουν και θα βασανίσουν τον Κουβέλη υπάρχει όμως και άλλο ένα ερώτημα που το θέτω εγώ και αφορά τον ελληνικό λαό « Καλά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είναι διεφθαρμένοι και σαδιστές και θέλουν να βασανίζουν τον ελληνικό λαό ο άμοιρος ο Φώτης όμως τόσο ηλίθιος είναι για να θέλει να αυτοεξαληφθει από την ελληνική πολιτική σκηνή ; Μήπως ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και η κατάσταση τόσο δύσκολη που όντως ετεροκαθοριζόμαστε αναγκαστικά σε μεγάλο βαθμό και γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχοντας υιοθετήσει όλα τα μικρομεσαία στελέχη του παλιού ΠΑΣΟΚ και έχοντας τίποτε άλλο παρά έναν ίσως χαρισματικό ηγέτη θα μπορέσει να πετύχει αυτά που φαίνονται ακατόρθωτα ;»

Η απάντηση είναι κατά την γνώμη μου ότι θα μπορέσει να το κάνει αν συγκρουστεί με τα συμφέροντα . Πως θα το κάνει όμως όταν αυτά τον συντηρούν ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου