Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

Παρασκηνιακά

*Καλημέρα σας.

*Και εγένετο...Ισπανία. Φανταστικοί οι Φούριας Ρόχας, διέψευσαν στην πράξη τους επικριτές τους και πέτυχαν κάτι, το οποίο δεν έχει πετύχει ποτέ καμιά Εθνική Ομάδα. Δικαίως ανήκουν πλέον στο πάνθεον των πιο επιτυχημένων ομάδων στην ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

*Οι Ιταλοί ήταν σαν να μην μπήκαν στο γήπεδο και φάνηκαν για περίπου 20 λεπτά, αφού δέχθηκαν το πρώτο γκολ. Ήρθε και η αποχώρηση του Μόττα,έμειναν με 10 παίχτες, άντε τώρα να κυνηγήσεις αυτή την πυραυλοκίνητη ομάδα.

*Μετά από αυτό το ευχάριστο διάλειμμα επιστρέφω στην πολιτική και την παραπολιτική.


*Βρέθηκε χτες ο Αλέξης σε συγκέντρωση της ΚΟΕ,μιάς από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και είπε το εξής: "Όταν γεμίσαμε το Ζάππειο της Γερμανίας για συνέντευξη, μας είπαν οι σύντροφοι πως τέτοιο ενδιαφέρον υπήρχε μόνο όταν συναντήθηκε η Μέρκελ με τον Ομπάμα. Αν ήμασταν τίποτα τρελοί, θα μας έδινε κανείς καμιά σημασία";

*Αυτό αναρωτήθηκε ο Πρόεδρος, αλλά εγώ θέλω να αντιστρέψω το τελευταίο ερώτημα. "Αν δεν ήσαστε τίποτα τρελοί, θα σας έδινε κανείς καμιά σημασία;"

*Άσε γιατρέ μου, το ξέρω, έχω πάθει Τσιπρίτιδα, αλλά με αυτά που ακούω θα καραφλιάσω. Εκτός αν ο συσχετισμός με τον Ομπάμα είναι κάτι λογικό, οπότε εγώ πάω πάσο. Αλλά έχω και μια τελευταία ερώτηση: Αλέξη, καμιά σχέση με έναν κύριο Ναπολέοντα Βοναπάρτη έχεις ή μπα;

*Και είπε και το εξής αμίμητο για τα χρώματα στον τηλεοπτικό χάρτη: "Είμαστε η ροζουλί Αριστερά". Εάν το θέτεις έτσι ηγέτα μου, τότε να χαρώ εγώ την Μπάρμπι της Αριστεράς.

*Αρκετά με τον Αλέξη για σήμερα...

*Παω στη ΝΔ, όπου επικρατεί η νηνεμία πριν την καταιγίδα της Τρόικα. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι προγραμμτικές δηλώσεις της κυβέρνησης θα μπορούσαν να οριστούν για την Πέμπτη π.χ., καθώς η μετεγχειρητική πορεία του Αντώνη Σαμαρά βαίνει καλώς.

*Βέβαια, υπάρχει το κώλυμα πως οι προγραμματικές δεσμεύσεις πρέπει να αναγνωστούν περίπου μέχρι τις 9 Ιουλίου, λόγω συνταγματικής διάταξης. Είμαι σίγουρος πάντως πως ο Πρωθυπουργός θα προλάβει, ακόμα και αν χρειαστεί να το κάνει μέσω...skype.

*Πανικός έπιασε πολλούς με την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών περί αντισυνταγματικότητας της μείωσης μισθών-συντάξεων από το Μνημόνιο. Πανηγύρια, αλλαλαγμοί, ευτυχώς δεν άκουσα πυροτεχνήματα και δεν βγήκε κανείς στους δρόμους για να πανηγυρίσει.

*Αρχικά, να θυμίσω πως το ΣτΕ έχει χαρακτηρίσει το πρώτο Μνημόνιο ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ και η απόφασή του δεν είναι εφέσιμη, καθώς είναι το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο. Επίσης, η απόφαση του Ειρηνοδικείου είναι καθαρά για τις εντυπώσεις, καθώς για να ακυρωθεί ένας νόμος πρέπει να υπάρξει ένας καινούργιος νόμος και όχι απλά μια δικαστική απόφαση.

*Μια τέτοια απόφαση, ακόμα και από το περιορισμένου κύρους Ειρηνοδικείο Αθηνών, μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο πολιτικά και για τις εντυπώσεις. Επί της ουσίας, τίποτα δεν αλλάζει αν δεν προηγηθεί νομοθετική ρύθμιση. Να τα θυμούνται αυτά οι θιασώτες των εύκολων λύσεων πριν μιλήσουν για πραξικοπηματικές πρακτικές.

*Η επιλογή Γενικών Γραμματέων και Διοικητών Φορέων θα γίνει κεντρικά από το Μαξίμου, ώστε να ελέγχονται και από εκεί. Να το θυμούνται κάποιοι πριν πάνε να γλύψουνε τους τωρινούς Υπουργούς. Τσάμπα το σάλιο δηλαδή...

*Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και το τριήμερο συνέδριο του Economist στην Αθήνα..και από εκεί θα υπάρχει αξιοσημείωτο παρασκήνιο.

*Αυτά και για σήμερα...arrivederci και τα λέμε από αύριο πάλι.

Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου