Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Ανάσα ζωής το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ!

Αν κάποιος προσπαθούσε να αποδώσει τα δρώμενα (κοινωνικά-πολιτικά) της χώρας μας, σίγουρα θα χρησιμοποιούσε λέξεις όπως βία, ράτσισμος, αναρχία, φτώχεια, ανεργία. Μέσα σε όλον αυτόν τον πόνο, λοιπόν, το 16ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ στο Άλσος Γουδή έρχεται για να δώσει έναν τόνο ανθρωπιάς και δείγμα φωτός έναντι όλου του σκότους, που τελευταία αυξάνεται και πληθύνεται σαν να επιδιώκει να μας καταπιεί!
Από σήμερα 6 και μέχρι Κυριακή 8 Ιουλίου, θα λάβει χώρα η μεγαλύτερη αντιρατσιστική γιορτή της πόλης, που διοργανώνεται από εκατονταδες προσφυγικές και μεταναστευτικές κοινότητες, μαζί με ελληνικές αντιρατσιστικές οργανώσεις!

Στις μουσικοχορευτικές σκηνές του φεστιβάλ θα βρεθούν καλλιτεχνες, μεταξύ των οποίων: The Last Drive, Deus ex machina, Σαβίνα Γιαννάτου, Bandista, Encardia, Ελεονόρα Κουνενή, καθώς επισης συγκροτήματα από παιδιά 2ης και 3ης γενιάς μεταναστών και μουσικοχοερευτικά συγκροτήματα από: Αλβανία, Βουλγαρία, Γεωργία, Κουρδιστάν, Μπανγκλαντές, Σιέρα Λεόνε, Φιλιππίνες.
Πέραν όμως των συναυλιών, στο Φεστιβάλ θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε συζητήσεις και συνεντεύξεις για την κρίση τους μετανάστες, την ακροδεξιά, την αντίσταση και την αλληλεγγύη, προβολές, θεατρικές παραστάσεις, εκθέσεις φωτογραφίας, εικαστικά,να γευτείτε πολυεθνική κουζίνα, να απολαύσετε ταβέρνες και ρεμπέτικα!
Στις εργασίες για τη διοργάνωση, που είναι τις τελευταίες ώρες πυρετώδεις, δεκάδες Έλληνες και μετανάστες δουλεύουν από κοινού σε εθελοντική βάση για να στήσουν και φέτος το τριήμερο που έχει γίνει θεσμός, καθώς πραγματοποιείται εδώ και δεκαπέντε χρόνια, αλλά ταυτόχρονα και σημείο αναφοράς για την πόλη - κάθε χρόνο περνάνε από τους χώρους του 15.000 με 20.000 άτομα.


Με σύνθημα "Όταν η επίθεση δεν γνωρίζει όρια, η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα" και ένα τόσο πλήρες και ενδιαφέρον πρόγραμμα, αντιλαμβανόμαστε πως θα παραδωθούν μαθήματα ζωής, που όλοι μας έχουμε ανάγκη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου