Τρίτη, 19 Ιουνίου 2012

Κλείδωσε η συγκυβέρνηση,γρίφος τα πρόσωπα

Του Γιώργου Ευγενίδη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αρχή της μέρας αναφορικά με τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης, μετά και την πρωινή συνάντηση Βενιζέλου-Κουβέλη και τις συνεννοήσεις των επιτελειών των τριών κομμάτων. Η νέα τριανδρία φαίνεται πως έχει κλειδώσει, με αποτέλεσμα η συζήτηση να περιορίζεται στις επιλογές προσώπων. Παράλληλα βρίσκεται σε εξέλιξη και η συνάντηση εκπροσώπων των τριών κομμάτων με στόχο να επιτευχθεί η προγραμματική σύγκλιση και να αποκρυσταλλωθουν οι κυβερνητικές προτεραιότητες.Τα πρόσωπα

Από την ΝΔ οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες και ενώ το πρωί ο Δημήτρης Αβραμόπουλος φαινόταν να καταλαμβάνει υπουργικό χαρτοφυλάκιο, αργότερα προέκυψε έντονη φημολογία πως θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Βουλής, με τον Βύρωνα Πολύδωρα να υπουργοποιείται. Ακόμα, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο υπουργοποίησης και του Άρη Σπηλιωτόπουλου, ενώ και ο Βασίλης Κικίλιας υπάρχει ενδεχόμενο να κόψει το νήμα καταλαμβάνοντας υπουργικό θώκο. Στους σίγουρους ανήκουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Όλγα Κεφαλογιάννη, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, ενώ ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα έχει κάποιον ρόλο ο Σταύρος Δήμας.

Ακυρώνεται εν τοις πράγμασι επίσης το σενάριο που ήθελε τους Βενιζέλο-Κουβέλη να καταλαβάνουν θέσεις αντιπροέδρων, με τα δύο κόμματα να φέρονται έτοιμα να προτείνουν για Υπουργούς μέλη της απελθούσας Υπηρεσιακής Κυβέρνησης, όπως τους καθηγητές, Αντώνη Μανιτάκη, Ναπολέοντα Μαραβέγια, Γιάννη Στουρνάρα και τον Πρώην Πρόεδρο του ΔΣΑ, Αντώνη Ρουπακιώτη. Παρά ταύτα, το απόγευμα υπήρξε σύγκρουση στο ΠΑΣΟΚ με στελέχη όπως ο Αντώνης Λοβέρδος, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης και ο Πέτρος Ευθυμίου να ζητούν υπουργοποίηση και κορυφαίων της Ιπποκράτους, προοπτική που προκαλεί αντιδράσεις στους κόλπους του κόμματος.

Φαίνεται πάντως πως απόψε ή το αργότερο αύριο θα έχει ληφθεί η απόφαση και κατά συνέπεια θα λυθούν όλες οι απορίες. Μένει να δούμε αν και πάλι θα αναλωθούμε σε συζήτηση για πρόσωπα, αμελώντας τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου