Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2012

Καζάνι που βράζει το ΠΑΣΟΚ

Του Γιώργου Ευγενίδη

Διχαστικές τάσεις επικράτησαν χτες κατά τη διάρκεια της συνάντησης της ηγετικής ομάδας των 7 του ΠΑΣΟΚ, με τη συμμετοχή, εκτός του Ευ.Βενιζέλου των κορυφαίων Λοβέρδου, Χρυσοχοίδη, Διαμαντοπούλου, Σκανδαλίδη, Μ. Ανδρουλάκη, Ευθυμίου και Γεννηματά. Αφορμή η απόφαση του Προέδρου του Κινήματος να μη συμμετέχει το ΠΑΣΟΚ με κορυφαία πρόσωπα στο νέο σχήμα της συγκυβέρνησης, απόφαση που προκάλεσε την μήνιν της τριανδρίας Λοβέρδου-Χρυσοχοίδη-Ευθυμίου.Ένταση στη συνεδρίαση

Η ένταση που επικράτησε ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσα να προκύπτουν διαρκώς διαφωνίες και διχογνωμίες, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και διαφορετικές τάσεις. Από τη μία η προαναφερθείσα τριανδρία επιθυμούσε τη συμμετοχή του ΠΑΣΟΚ με κορυφαίους-αποβλέποντας προφανώς σε δική τους συμμετοχή- ενώ πλήρως με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ συντάχθηκαν η Φώφη Γεννηματά και ο Μίμης Ανδρουλάκης. Ο Κώστας Σκανδαλίδης προσπάθησε να επιδράσει πυροσβεστικά, προτείνοντας το ΠΑΣΟΚ απλά να στηρίξει κοινοβουλευτικά και να μην συμμετέχει με στελέχη του στην κυβέρνηση, ενώ η Άννα Διαμαντοπούλου πρότεινε η συνεισφορά του ΠΑΣΟΚ να περιοριστεί στην πρόταση τεχνοκρατών.

Φορτισμένοι διάλογοι

Σε κάποιο σημείο της συνεδρίασης ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης ανέφερε πως "κάποιοι έχουν αποδείξει στο παρελθόν ότι μπορούνα ναπροσφέρουν έργο...είναι σχεδόν αυταπόδεικτο" για να πάρει την "πληρωμένη" απάντηση από τον Μίμη Ανδρουλάκη "αν εννοείς εσένα, μη νομίζεις πως έχουμε φάει το παραμύθι ότι ήσουν καλός Υπουργός" ενώ μετά από αυτή την επίθεση τον λόγο πήρε ο Α.Λοβέρδος που απείλησε πως "δεν θα ξαναέρθουμε εδώ". Ένα ακόμα ενδεικτικό σκηνικό ήτανν πως κάποια στιγμή βγήκαν από την αίθουσα ο Μίμης Ανδρουλάκης και ο Ανδρέας Λοβέρδος με τον τελευταίο να αναστενάζει κοιτώντας έναν πυροσβεστήρα και να λέει στον πρώτο: "Βλέπεις αυτόν τον πυροσβεστήρα;Με αυτόν σβήνεις τη φωτιά στον όροφο, όχι στο δάσος".

Τι μέλλει γενέσθαι

Στη σημερινή συνεδρίαση της ΚΟ ο Βαγγέλης Βενιζέλος σκοπεύει να δώσει ένα προσωρινό τέλος στο θέμα, θέτωντάς το σε διαβούλευση, καθώς εκτιμά πως έχει την πλειοψηφία (περίπου 20-25 βουλευτές συντάσσονται μαζί του). Ακόμα όμως και αν περάσει η πρόταση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, αυτό δεν σημαίνει πως η "σύρραξη" έχει λάβει τέλος. Ίσως σήμερα προκύψει μια κατάπαυση πυρός, η διαμάχη, όμως, μπορεί να αναζοπυρωθεί ανά πάσα στιγμή. Συγκεφαλαιωτικά, λοιπόν, η κατάσταση στο ΠΑΣΟΚ θυμίζει καζάνι που βράζει και μπορεί να εκραγεί πολύ εύκολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου