Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Παρασκηνιακά


*Καλημέρα σας.

*Να ξεκινήσω με το προσφιλές μας τραπεζικό παρασκήνιο, το οποίο είναι και πάλι πλούσιο.

*Κυκλοφορούσε ως φήμη, η οποία έγινε από κάποιους πιστευτή, αλλά πλέον μπορώ να είμαι πιο σίγουρος γι'αυτό που θα ακολουθήσει.

*Ο κος. Βασίλης Ράπανος δεν είναι πια ο Τσάρος της οικονομίας. Ασθένησε και το στρες θα ήταν τέτοιο που δεν θα μπορούσε να ανταπεξέλθει στους εξαντλητικούς ρυθμούς του Υπουργείου. Φευ! Τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά...

*Η δυσαρέσκειά του ήταν έκδηλη και θεώρησε ότι έγινε παίγνιο στα χέρια των πολιτικών αρχηγών. Νόμισε πως δεν θα μπορούσε να δουλεψει με το επιτελείο που του έβαλαν από δίπλα, με αποτέλεσμα να έχει την πεποίθηση πως δεν μπορεί να αποδώσει. Βέβαια και ο Αντώνης Σαμαράς δεν είναι πρωτάρης στο πολιτικό παιχνίδι και έδειξε αποφασιστικότητα, έστω και κλινήρης.

*Και κάπως έτσι τελείωσε ο κος. Ράπανος...

*Πάω τώρα σε ένα κόμμα δυναμικό, με έναν αρχηγό θιασώτη των θεωριών και των ευφάνταστων σεναρίων. Αν δεν το καταλάβατε μιλάω για τους Ανεξάρτητους Έλληνες...όταν, όμως, ιδρύθηκε το κόμμα, ο Αρχηγός, κος. Πάνος Καμμένος, θεώρησε πως υπάρχουν περιφέρειες όπου έχριζε βοήθειας.

*Μετά, λοιπόν, την πρώτη εκλογική αναμέτρηση και αφού ανέλυσε τα ποσοστά του κόμματός του διέγνωσε αδυναμίες σε περιοχές όπως η Κρήτη και η νησωτική Ελλάδα εν γένει. Στράφηκε, λοιπόν, σε πασίγνωστο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, το οποίο επί εποχής Παπανδρέου "έλυνε και έδενε" στο κόμμα και του πρότεινε να γίνει αντιπρόεδρος του κόμματός του, καθώς τους δύο συνδέει φιλική σχέση.

*Βέβαια, το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ αρνήθηκε ευγενικά για να μην στενοχωρήσει τον φίλο Πάνο, αλλά όπως με πληροφορούν και μόνο η ιδέα ένταξής του σε τέτοιο σχηματισμό του προκαλεί...αλλεργικό σοκ.

*Παρακολουθώ στο twitter την Ελίζα Βόζενμπεργκ, πρώην βουλευτή Α'Αθήνας της ΝΔ. Θα μου πείτε σιγά την είδηση. Ελάτε, όμως, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Διότι η αγαπητή Ελίζα έχει απασφαλίσει κατά πάντων με χαρακτηριστικότερο tweet, μια αναφορά σε στέλεχος της ΝΔ που υπουργοποιήθηκε. Μάλιστα η Ελίζα εύχεται "συγχαρητήρια, είμαι σίγουρη πως πήρες τη θέση με την αξία σου".

*Ποιος να 'ναι αυτός που στενοχώρησε τόσο πολύ την-κατά τα άλλα αλαβάστρινη λόγω πλαστικών-Ελίζα μας;

*Πασίγνωστος ο δημοσιογράφος. Αντιμνημονιακός με γραφικές εκλάμψεις. Αγαπάει πολύ την χώρα της Γαλλίας. Το έχει αποδείξει πολλάκις.

*Χρησιμοποιεί γαλλικές τράπεζες για να εμβάσει εκατομμύρια ευρώ στην Γαλλία και είναι αντιμνημονιακός εκ του ασφαλούς. Βέβαια, για πληρωμές εργαζομένων, ούτε λόγος. Ακόμα χρωστάει...το προσωνύμιό του; "Φράγκας".

*Το έκανα προφανές,ε;

*Τέλος,κάτι παράδοξο. Δεν εξελέγη ο υποψήφιος της Χρυσής Αυγής στο Προεδρείο της Βουλής και ο Νίκος Μιχαλολιάκος προανήγγειλε πως η ΧΑ θα προσφύγει στο Ευρωπαικό Δικαστήριο. Γιατί ανθρωπέ μου; Δημοκρατικό δικαίωμα του βουλευτή δεν είναι να ψηφίσει όποιον θέλει; Εκτός αν έχεις κάποια άλλη ερμηνεία για την δημοκρατία, την οποία μάλλον δεν θα χαρώ να ακούσω.

*Και βέβαια, δεν θα χρησιμοποιήσω τις λέξεις "κύριος" και "κυρία" μπροστά από ονόματα στελεχών της ΧΑ. Είναι δημοκρατικό δικαίωμά μου ή θα προσφύγει κανείς εναντίον μου στο Ευρωδικαστήριο;

*Αυτά και για σήμερα. Au revoir και θα τα ξαναπούμε.

Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου