Πέμπτη, 28 Ιουνίου 2012

Παρασκηνιακά

*Καλημέρα σας

*Αρχίζω σήμερα με τα τραπεζικά που έχουν έντονο παρασκήνιο...τις παραιτήσεις της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας ζήτησε ο-ακόμα- Υπουργός Οικονομικών Γιώργος Ζανιάς.

*Και αυτό θα μου πείτε είναι λογικό όταν αλλάζει μια κυβέρνηση. Όταν, όμως, δεν έχει ορκιστεί ακόμα ο Υπουργός πώς γίνεται να ζητούνται οι παραιτήσεις τόσο σημαντικών τραπεζικών στελεχών;

*Ε, λοιπόν, όλα γίνονται...ιδίως όταν αυτός που προαλείφεται για Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας είναι ο κος. Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μέχρι πρότινος Διευθυντής Management και Υποδιοικητής της Τράπεζας.


*Τώρα, όμως, έρχεται το πραγματικά ενδιαφέρον κομμάτι που συμπληρώνει το παζλ...θυμάστε που από αυτή την στήλη γράφαμε για πολύ γνωστό τραπεζικό στέλεχος που έχει εμπλοκή σε δραστηριότητες υπόδικου Έλληνα, μέχρι πρότινος μεγαλοπαράγοντα του ελληνικού συστήματος; Να, λοιπόν, η απάντηση στο κουίζ. Ο μεγαλοπαράγοντας είναι ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

*Θα μπορούσα να αναφερθώ λεπτομερέστερα στην εμπλοκή του νέου Προέδρου της ΕΤΕ αν είχα στη διάθεσή μου και τα απαραίτητα στοιχεία. Επειδή, όμως, έχω μόνο μια καλή πληροφορία, θα αρκεστώ να πω το εξής: οι επιχειρήσεις του Λαυρεντιάδη και οι συνεργάτες του δανείζονταν από κάπου. Από πού; Συνδυάστε όλα τα παραπάνω και θα βρείτε την απάντηση.

*Επομένως, η βιαστική αυτή κίνηση...τακτοποίησης δείχνει αν μη τι άλλο και κάποια ανησυχία. Τώρα φαίνεται πως και αυτή η υπόθεση έκλεισε...επιτυχώς.

*Πάμε και στα πολιτικά μας. Ρουκέτες εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας χτες το βράδυ στον Αντώνη Σροιτερ στον Άλφα. Όπως μου έλεγε συντάκτης ΠΑΣΟΚ, πλέον αυτό δεν είναι έκπληξη και όλα τα ρεπορτάζ ξεκινούν με εξίσου βαρύγδουπους τίτλους του τύπου "άστραψε και βρόντηξε...". Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πάντως είπε πολλά και πολύ ενδιαφέροντα πράγματα όπως πάντα.

*Σταχυολογώ τις αναφορές του για τον Αλ.Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε "ψώνιο" ενώ για τα ελληνικά του είπε πως είναι "τρισβάρβαρα". Επίσης, "1/2 δημ.υπαλλήλους είναι φασίστας γιατί ψήφισε ΄ΣΥΡΙΖΑ,ΑΝΕΞ.ΕΛΛ. ή ΧΑ" ενώ δεν εφείσθη χαρακτηρισμών για τον ΣΥΡΙΖΑ εν γένει. Αλλά και για το ΠΑΣΟΚ είπε ενδιαφέροντα πράγματα, όπως ότι το κόμμα χρειάζεται Αρχηγό τριαντάρη και ότι οι βουλευτές του κλίματος Βενιζέλου έριξαν την κυβέρνηση.

*Εγώ κρατάω και μια ερώτηση: "Γιατί η βία της ΧΑ είναι καταδικαστέα, ενώ αυτή του ΣΥΡΙΖΑ επαινετέα;" Το προσυπογράφω αυτό, γιατί προέρχεται από έναν άνθρωπο, ο οποίος όσο προκλητικός και να ήταν, δεν έπρεπε να αντιμετωπιστεί με αυτόν τον τρόπο από τον επίσημο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε δεν ξεχνά κανείς την αποστροφή του Αλέξη Τσίπρα για αυτούς που ψήφισαν το Μνημόνιο ότι "δεν θα βγαίνετε από το σπίτι σας".

*Εγώ πάντως αλλιώς την θυμάμαι την Δημοκρατία και νομίζω πως ο θεσμος δεν επιδέχεται υποκειμενικών ερμηνειών.

*Φήμες που κυκλοφορούν λένε πως μπορεί να προκύψει κώλυμα με την καθηγητική έδρα του Υφυπουργού Υγείας, Μάριου Σαλμά. Το σενάριο αυτό δεν είναι πολύ πιθανό, αλλά αν ω μη γένοιτο λάβει σάρκα και οστά θα μιλάμε για ατέλειωτη κακοδαιμονία της κυβέρνησης. Βέβαια, ο κος. Σαλμάς ήταν Υφυπουργός και της κυβέρνησης Καραμανλή και δεν θυμάμαι να είχε προκύψει τότε κώλυμα. Αναρωτιέμαι τι συμφέρον να έχουν αυτοί που διακινούν αυτές τις φήμες.

*Συνήθως δεν ασχολούμαι με τους θιασώτες του παραλόγου, αλλά σήμερα θα ασχοληθώ με τον Πάνο Καμμένο, για λίγο, το υπόσχομαι. Καταγγέλει τώρα αυτούς που τον ψέγουν στο twitter πως παίρνουν 50 ευρώ το tweet. Ναι Πρόεδρε, είναι τα διεθνή μασωνικά κέντρα της εβραιοσιωνιστικής συνωμοσίας που πληρωνουν κόσμο για να μην ακούγεσαι.

*Σε επιβουλεύονται, αλλά εσύ μη μασάς...ΣΥΝΕΧΊΖΟΥΜΕ, ΠΑΜΕ  ΓΕΡΑ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ , ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ.

*Δεν ξέρω προς τι ο έρωτας με τον caps lock, ίσως γνωρίζεις καλύτερα. Λίγο ακόμα πάντως και θα τα πιστέψεις και εσύ τα συνθήματα που έχεις για εσωτερική κατανάλωση.

*Αυτά για σήμερα, την καλημέρα μου και πάλι.

Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου