Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2012

Παρασκηνιακά

*Καλημέρα σας.

*Λέω σήμερα να αρχίσω με το παρολίγον σκορποχώρι και ολίγον κόμμα, που λέγεται ΠΑΣΟΚ. Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, λοιπόν, ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, αντί του Ανδρέα Λοβέρδου.

*Και εκεί που περιμέναμε να ακούσουμε ένα στέλεχος του βενιζελικού κλίματος,μαθαίνουμε για τον Μιχάλη, τον πρώην Υπουργο ΠΡΟΠΟ. Τον άνθρωπο που προ λίγων ημερών κράδαινε το ipad του ωραίου Ανδρέα μπροστά στο πρόσωπο του Μίμη Ανδρουλάκη, επειδή ο τελευταίος τόλμησε να αμφισβητήσει πως ο Χρυσοχοίδης ήταν πετυχημένος Υπουργός.

*Απαπα, Μίμη μου, δεν τα λέμε αυτά τα πράγματα μπροστά σε έναν άνθρωπο που έχει σημαδέψει την καριέρα του με αναρίθμητες επιτυχίες.

*Αλλά μου γεννάται και η απορία: πόσες καρέκλες πρέπει να πάρει κανείς, ώστε να διατηρήσει επιτέλους ένα αποδεκτό επίπεδο αξιοπρέπειας;


*Πάω και στην ΝΔ: Εδώ τα πράγματα είναι πιο ήρεμα με μόνο μια κραυγαλέα παραφωνία: τον Βύρωνα Πολύδωρα.

*Απασφάλισε ο για ελάχιστες μέρες Πρόεδρος της Βουλής για την μη επανατοποθέτησή του σε αυτή την θέση και έριξε τα βέλη του, μπροστα μάλιστα σε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία διαμαρτυρήθηκε για την πρόθεση της Κυβέρνησης να τροποποιήσει τον κανονισμό του Κοινοβουλίου.

*Ευήκοα ώτα να'ναι και ό,τι να'ναι, σκέφτηκε μάλλον ο Βύρων ο Πρόεδρος.

*Βρήκαν κάποιοι ευκαιρία να πουν πως ο Πολύδωρας θα κατέβει κόντρα στον Μειμαράκη. Ε,λοιπόν, αυτό είναι μια μεγάλη ανοησία, καθώς ο Πρόεδρος της Βουλής, δεν θα έκανε τίποτα για να διαταράξει την ηρεμία του κόμματος και όπως διαρρέει σε συνεργάτες του "εγώ είμαι στρατιώτης της παράταξης". Δεν φοβάται τον μοναχικό δρόμο, τον έχει επιλέξει και στο παρελθόν άλλωστε...

*Να πάω και στην ΔΗΜΑΡ. Παραιτήθηκε ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη θέση του Υπεύθυνου Οικονομικής Πολιτικής του κόμματος. Ο Χατζησωκράτης ήταν αυτός που χειρίστηκε για λογαριασμό της ΔΗΜΑΡ τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης και επίσης ήταν πολύ στενός συνεργάτης του Φώτη Κουβέλη. Η επιλογή, όμως, του τελευταίου να πάρει την έδρα της Β Αθήνας και όχι της Αιτωλοακαρνανίας εξόργισε τον πολιτικό του συνοδοιπόρο σε δύσκολα χρόνια, με αποτέλεσμα τον τελευταίο καιρό να μην μιλάνε καν στο τηλέφωνο.

*Κάποιος την καταράστηκε την κυβέρνηση: πάνω που βρέθηκε ο Στουρνάρας, χάθηκε ο Βερνίκος. Θα μου πεις, σιγά το πρόσωπο. Αμ δε! Σε επίπεδο συμβολισμών και η καθαρίστρια του Μαξίμου να χανότανε, θα μιλάγαμε για συνέχιση της κατάρας.

*Ο εφοπλιστής Βερνίκος διατηρούσε οφσορ στα νησιά Μάρσαλ με αποτέλεσμα να προκύψει ασυμβίβαστο για τη θέση του Υφυπουργού.Και απορώ ο αφελής: δεν βρέθηκε ΈΝΑΣ Χριστιανός ή άλλου θρησκεύατος να ψάξει το προφίλ του εκάστοτε υποψηφίου και να αναφέρει τα πιθανά κολλήματα; Μάλλον δεν υπάρχει και γι'αυτό πάμε από γκάφα σε γκάφα μετά το φιάσκο Αβραμόπουλου.

*Κάτι καπνοί που βλεπω από Κωνσταντινούπολη μεριά στον ορίζοντα, από τον Δημητράκη πρέπει να είναι...ακόμα να συνέλθει.

*Θα κλείσω με μια επίσημη διαρροή( όπως είπε χτες στο Μέγκα ο Χασαπόπουλος) του ΠΑΣΟΚ. Λένε, λοιπόν, οι φωστήρες της Ιπποκράτους πως η κυβέρνηση επιλέγει πασοκογενή στελέχη για τα κρίσιμα υπουργεία για να φθείρει το ΠΑΣΟΚ. Εγώ πάλι λέω, πως αν δεν θέλετε να αναλάβετε ευθύνες, να κατευθυνθείτε προς το σπίτι σας και το ποσοστό θα φτάσει όχι στο 10%, αλλά θα πάρει φόρα, φόρα κατηφόρα και δεν θα σας ψηφίσετε ούτε εσείς εν τέλει. Τέλος με τους τακτικισμούς από την πρώτη εβδομάδα συμβίωσης.

*Adios, ες αύριον πάλι.

Γ.Ε.


2 σχόλια:

  1. ΔΥΟ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΧΡΥΣΟΧΟϊΔΗΣ ΤΩΡΑ ΩΣ Κ.Ε ΘΑ ΕΧΕΙ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ Η ΟΠΩΣ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ;; ΚΑΙ Ο ΜΕΓΑΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΠΩΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΕΡΝΙΚΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να σας απαντήσω: Ελπίζω ως Κοιν.Εκπρ. ο Χρυσοχοίδης να διαβάσει το τρίτο Μνημόνιο που θα έρθει,αλλιώς πάλι θα γίνει ρεζίλι. Υποθέτω για το δεύτερο ερώτημα, πως ο κος. Βενιζέλος δεν γνώριζε την ύπαρξη της οφσορ του κου.Βερνίκου...η όλη ιστιρία είνια μια γκάφα από την αρχή μέχρι το τέλος και κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει σκοπιμότητα

    ΑπάντησηΔιαγραφή