Τρίτη, 26 Ιουνίου 2012

Παρασκηνιακά

* Άυτές τις μέρες που η επίσημη πολιτική απουσιάζει από την ατζέντα, λόγω του προβλήματος του Αντώνη Σαμαρά, είναι ώρα για...παραπολιτική.

*Οι ζέστες έχουν...σφίξει και όσοι τυχεροί δεν έχουμε εκδράμει ακόμα στις παραλίες, έχουμε μείνει να ασχολούμαστε με το πολιτικό κουτσομπολιό των ημερών.

*Ε,λοιπόν, δεν σας ζηλεύω καθόλου εσάς που λιάζεστε (λέμε τώρα)

*Τάκη Αράπογλου, αγαπητέ Πρώην Διοικητά της Εθνικής, έχουμε καλοκαιρινό κοστουμάκι; Γιατί δεν παίζει να πας στο σπίτι του Πρωθυπουργού ή κατευθείαν για ορκωμοσία με τα χειμωνιάτικα...θα σκάσεις.


*Και αφού το είπε και ο Βαγγέλης-ναι, εκείνο το παιδί που νομίζει πως είναι Πρόεδρος σε ένα γκρουπάκι που νομίζει πως είναι κόμμα, ΠΑΣΟΚ θαρρώ το λένε- πως δεν θα φέρει αντιστάσεις στις βουλές του Αντώνη και του επιτελείου του, ετοιμάσου...

*Γιατί, όπως μαθαίνω, η λύση Ζανιά δεν πολυπερπατάει...θέλει ο άνθρωπος τον προσωπικό του χρόνο, αλλά μεταξύ μας, έχει το ειδικό πολιτικό βάρος ένας πρώην υπάλληλος να χειριστεί πολιτικές διαπραγματεύσεις; Άσε που κουράστηκε με την...επιτυχία. Δύο Μνημόνια διαπραγματεύτηκε ο άνθρωπος με εκπληκτικά και ορατά αποτελέσματα. Πιο ορατά και από του capillarine.

*Γι'αυτό σου λέω, Τάκη, ετοιμάσου...μην ακούς την ονοματολογία, εσύ είσαι ο εκλεκτός του σαμαρικού επιτελείου. Πάρε το δαχτυλίδι-που γράφει το όνομα όλων μας-και φρόντισε βάζοντάς το ενέχυρο,να μη το χάσουμε λόγω...αδυναμίας να ανταπεξέλθουμε,γιατί χαθήκαμε.

*Σε άλλα νέα, υπάρχει ένας κύριος, με αρκετά βαρύγδουπο όνομα, που προέρχεται από το τραπεζικό σύστημα, με εξαιρετικά υψηλή θέση που παρ'ολίγο να υπουργοποιηθεί. Επειδή, όμως, υπουργοποιήθηκε άλλος, προτίμησε να παραμείνει εκεί που είναι και να αναβαθμιστεί,αποφεύγοντας παράλληλα και το πολιτικό κόστος.

*Είναι, όμως, τέτοια η μοίρα που στα έφερε όλα ανάποδα. Και δεν υπουργοποιήθηκες-ακόμα και αν έσπευσες να βάλεις το όνομά σου από χτες στους υποψήφιους για το Οικονομικών-και έχασες και τη θέση που θα έπαιρνες λόγω...αναπάντεχων επιστροφών. Όσο για το άλλο θέμα, έχεις υπογράψει και κάποια δάνεια προς επιχειρήσεις και συνεργάτες πρώην μεγαλοπαράγοντα του τραπεζικού κόσμου, ο οποίος δεν περνά και τις καλύτερες στιγμές του.

*Είναι πολύ ενδιαφέρον το παρασκήνιο και εδώ...

*Ανδρέας Λοβέρδος: ένα όνομα, μια ιστορία, ο άνθρωπος που οι γιατροί αυτής της χώρας δεν θέλουν να βλέπουν ούτε ζωγραφιστό. Απέρριψε την πρόταση του Βαγγέλη του Βενιζέλου να είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και δεν θα μπορούμε να απολαύσουμε τις μεγαλοστομίες του. Κρίμα να χάνεται έτσι αξιόπιστο πολιτικό κεφάλαιο...

*Μαθαίνω πως για Κοιν.Εκπρόσωπος στο ΠΑΣΟΚ προορίζεται ο Κώστας Σκανδαλίδης, έτσι για να φυσήξει ένας αέρας ανανέωσης στο κόμμα.

*Τι έγινε παιδιά; Μαζευτήκαμε όλα τα πρωτοπαλίκαρα του Άκη στο ΣΥΡΙΖΑ; Αυτό θα πει πάντως συνέχεια και συνέπεια, τόσο λόγω όσο και έργω...

*Τέλος, να σημειώσω την πρώτη grande  γκάφα της κυβέρνησης με την παραλίγο αποστολή Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες. Είναι γεγονός, πως ως έμπειρος διπλωμάτης, ο "Αβραμό" εξέφρασε την απορία του στους ανθρώπους του πρωθυπουργικού επιτελείου, όταν του ανακοινώθηκε η απόφαση. Νόμισε πως κάτι άλλαξε και φούσκωσε από εθνική υπερηφάνεια, αλλά ξεφούσκωσε χτες όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη και εν τέλει είδε μόνο τον Πατριάρχη και τον Αχμέτ Νταβούτογλου.

*Tre passe...

*Ελάτε ρε παιδιά να οργανωθούμε να μαζέψουμε κανά χιλιάρικο να αγοράσουμε καμιά μετοχή...τώρα που ο Δεικτης είναι οριακά πιο πάνω από τον Βασικό Μισθό,υπάρχουν σπαρταριστές ευκαιρίες και όλα σε τιμές κόστους...

*Au revoir προς το παρόν και θα τα ξαναπούμε. Άλλωστε, η παραπολιτκή είναι η μόνη που δεν κάνει διακοπές. Καποτε θα έρθει άσπρη μέρα και για μας...

Γ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου